Rólam - mayermiki

Üdvözöllek a fotós oldalamon, Mayer Miklós vagyok.


Gyerekkoromtól fogva imádom a csillagászatot, állítólag 3 évesen már oda-vissza soroltam a bolygókat. Innen jött, hogy elkezdtem foglalkozni az optikával, majd nagyobb gyerekként, a fényképezéssel. Filmes gépekkel is nagyon sokat fotóztam, de az igazi áttörés, az első digitális fényképezőgépem megvétele, csak 2009-ben jött el. Ebben az évben végeztem el Szipál Martin portréfotó tanfolyamát is, ami máig meghatározza, azt ahogyan látok és amit a fényekről tudok. Nem mellesleg megismertem a sziporkázó Martint is! :)

Ettől kezdve már bátran fotóztam portrékat, egész alakos képeket. Emellett elkezdtem önkéntesen salsa bulikban is fotózni (akkoriban minden hétvégén táncolni mentem). Szerencsére a táncosoktól nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam és ez engem is ösztönzött a fejlődésre. Így 2011 tájékára már kialakult az egyéni stílusom: szándékosan elmosott, színes háttér előtt próbáltam a táncosokat minél szebben megörökíteni.

IMG_9648_1

A képeimet szerették, és nemzetközi fesztiválokra is eljutottam, eközben nagyon sok emberrel ismerkedtem meg. A rendszeres táncot és ezzel együtt az önkéntes fotózást 2012-ben hagytam abba, de még mindig szívesen fényképezek táncos eseményeket, ha felkérnek rá.

Ezzel párhuzamosan természetesen a fényképészet más területeibe is komolyan belekóstoltam. Ilyen az esküvőfotózás, amit bár sok fotós "lenéz", szerintem az egyik legnagyobb fotós kihívás és felelősség. Technikailag, szakmailag és emberileg a maximumot kell nyújtani egy teljes napon át, ezért mindig megtisztelve érzem magam, amikor egy pár megadja nekem azt a bizalmat, hogy a fotósának fogad fel.

A végére hagytam a számomra legkedvesebb fotózási területet, a timelapse videók készítését. A természetfotózást a videó műfajával elegyíteni komoly kihívások elé állított, amik megoldása közben rengeteget tanultam, ezáltal mára ebben a témában előadásokat is tartok. 2013 októberében a "Budapest a ködben" című timelapse videómat a legnagyobb hazai portálok osztották meg, erre különösen büszke vagyok.

A timelapse műfaját folyamatosan tágítani, fejleszteni igyekszem, legújabb projektem célja az évszakok változásának megjelenítése, ennek eredménye várhatóan 2014 májusában jelenik meg.

A legújabb képeimet és híreimet a facebook oldalamon, illetve a blogomon találod.

Közvetlen üzenetet a Kapcsolat fülre kattintva, vagy a mayermiklos.foto(kukac)gmail.com címre tudsz küldeni.


  • Timelapse fotózás a felhők felett La Palma szigetén

    Timelapse fotózás a felhők felett La Palma szigetén

  • A Teide vulkán csúcsát fényképezve napkeltekor

    A Teide vulkán csúcsát fényképezve napkeltekor

Vendégkönyv - Neked mi a véleményed?

Powered by SmugMug Owner Log In