Üdvözöllek a fotós oldalamon, Mayer Miklós vagyok.


Gyerekkoromtól fogva imádom a csillagászatot, állítólag 3 évesen már oda-vissza soroltam a bolygókat. Innen jött, hogy elkezdtem foglalkozni az optikával, majd nagyobb gyerekként, a fényképezéssel. Filmes gépekkel is nagyon sokat fotóztam, de az igazi áttörés, az első digitális fényképezőgépem megvétele, csak 2009-ben jött el. Ebben az évben végeztem el Szipál Martin portréfotó tanfolyamát is, ami máig meghatározza, azt ahogyan látok és amit a fényekről tudok. Nem mellesleg megismertem a sziporkázó Martint is! :)

Ettől kezdve már bátran fotóztam portrékat, egész alakos képeket. Emellett elkezdtem önkéntesen salsa bulikban is fotózni (akkoriban minden hétvégén táncolni mentem). Szerencsére a táncosoktól nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam és ez engem is ösztönzött a fejlődésre. Így 2011 tájékára már kialakult az egyéni stílusom: szándékosan elmosott, színes háttér előtt próbáltam a táncosokat minél szebben megörökíteni.

IMG_9648_1

A képeimet szerették, és nemzetközi fesztiválokra is eljutottam, eközben nagyon sok emberrel ismerkedtem meg. A rendszeres táncot és ezzel együtt az önkéntes fotózást 2012-ben hagytam abba, de még mindig szívesen fényképezek táncos eseményeket, ha felkérnek rá.

Ezzel párhuzamosan természetesen a fényképészet más területeibe is komolyan belekóstoltam. Ilyen az esküvőfotózás, amit bár sok fotós "lenéz", szerintem az egyik legnagyobb fotós kihívás és felelősség. Technikailag, szakmailag és emberileg a maximumot kell nyújtani egy teljes napon át, ezért mindig megtisztelve érzem magam, amikor egy pár megadja nekem azt a bizalmat, hogy a fotósának fogad fel.

A végére hagytam a számomra legkedvesebb fotózási területet, a timelapse videók készítését. A természetfotózást a videó műfajával elegyíteni komoly kihívások elé állított, amik megoldása közben rengeteget tanultam, ezáltal mára ebben a témában előadásokat is tartok. 2013 októberében a "Budapest a ködben" című timelapse videómat a legnagyobb hazai portálok osztották meg, erre különösen büszke vagyok.

A timelapse műfaját folyamatosan tágítani, fejleszteni igyekszem, legújabb projektem célja az évszakok változásának megjelenítése, ennek eredménye várhatóan 2014 májusában jelenik meg.

A legújabb képeimet és híreimet a facebook oldalamon, illetve a blogomon találod.

Közvetlen üzenetet a Kapcsolat fülre kattintva, vagy a mayermiklos.foto(kukac)gmail.com címre tudsz küldeni.


 • Timelapse fotózás a felhők felett La Palma szigetén

  Timelapse fotózás a felhők felett La Palma szigetén

 • A Teide vulkán csúcsát fényképezve napkeltekor

  A Teide vulkán csúcsát fényképezve napkeltekor

Vendégkönyv - Neked mi a véleményed?

 • Oravecz László

  on July 24, 2021

  Nagyon szép képek! Imádom a fotóidat. Nagyon ügyes vagy. Igazi példakép a kezdőknek. Csak így tovább.

 • Peter Damo

  on September 2, 2012

  Hi Miklós, Well done! I especially like the videos from Tenerife. Beautiful work. I'm sure you can do something with them. Best of luck. Thanks for coming along the other night too. I'll work on the presentation : )

 • Réka

  on June 19, 2011

  Kedves Miki,
  csak ámulok és bámulok! Csodálatosak a képeid, legyen az portré, természet, tánc... Fantasztikus!
  Gratulálok és további sok sikert kívánok!!! :-)
  Réka

 • Miklos Szorenyi

  on May 28, 2011

  Szia Miklos, nagyon klassz a munkád. Szuper jó fényképek. Üdv. Miklos

 • Zlatka

  on April 29, 2011

  The best recommendation for Miklos, amazing pictures, professional work and very friendly guy with big heart :) If anybody trying to find a very good photographer, just let him know, you cant regret .) BIG THANKS from Danube Salsa Connection:)

 • Chris

  on April 14, 2011

  Hi. I saw your pics on Facebook. What camera and lens are you using? The detail is amazing!
  cajphoto@yahoo.com

 • Tóth Árpád

  on February 8, 2011

  Egy őstehetség, gratulálok ás további sok sikert ezen a pályán is.

 • Niki

  on June 26, 2010

  csak ámulok és bámulok kedves kolléga :-) medzsik! gratula

 • Via

  on May 22, 2010

  Megtiszteltetés volt. Köszönöm!!! Fényképen még soha nem láttam magam ilyen szépnek, mint az általad készítetteken.:-)

Powered by SmugMug Owner Log In